PILATES

A test és lélek tornája

Az egyik legnagyszerűbb ajándék az életemben a zene mellett, hogy megismerhettem a Pilates tornát! A másik, hogy oktatóként továbbadhatom ezt és napról napra láthatom, mennyi áldást nyújt azoknak, akik rendszeresen végzik Josef Pilates által kidolgozott gyakorlatokat. Nagyon sokszor kapok pozitív visszajelzéseket a torna hatásairól. Elmondhatatlan öröm, ha megszűnik egy hát- vagy derékfájdalom, vagy ha eltűnik a stressz okozta feszültség az óra végére!
Zongoristaként sok órát ülök a hangszerem mellett. Hálás vagyok a sorsnak, mert a Pilates nélkül már nekem is régen különféle kezelésekre kellene járnom, mint ahogy jártam is, még mielőtt a tornát megismertem.
Szeretettel ajánlom tehát mindenkinek!


Mit is nyújt a torna?

- belső harmóniát és egyensúlyt teremt, a kontrollt testünk felett, valamint a koncentrációt is fejleszti
- csodásan formálja az alakot
- fokozza izmaink nyújthatóságát, ízületeink mozgékonyságát, rugalmasabbá válunk, így pl. esésnél csökken a sérülésveszély
- a betegségekkel szemben ellenállóbbakká válunk
- különös hangsúly a légzésen
- a légzés és a hajlékony izmok, izületek következtében optimalizálódik a szívtevékenység és a keringés
- testi, szellemi frissesség, jó közérzet
- az összes izomcsoportot megdolgoztatjuk, különös gonddal a gerincet körülölelő izmokat, ezáltal kialakul egy természetes fűző a gerinc körül, amely a helyes testtartásért felelős.
- hát- és gerincproblémákkal küszködők is javulásról számolnak be, sok esetben a fájdalom teljes megszűnéséről.

Kinek ajánlott a torna?
Életkortól függetlenül mindenkinek. Gyerekek és idősebbek is bátran kipróbálhatják!

 

Pilates-wellness hétvégék Kővágóőrsön a Pálos-kúriában

A festői szépségű Kővágóőrsöt választottam a Pilates hétvégék helyszínéül. A torna, jóga, kirándulások mellett a koncertjeimet is meghallgathatták a résztvevők. Az író-olvasó találkozón Németh István Péter volt a vendégünk, aki lebilincselő előadásában a Káli-medence és környéke irodalmi vonatkozásit fejtegette. Mészáros Róza különleges képei adták meg a pajtából kialakított közösségi térnek azt a többletet, amitől még kellemesebben éreztük magunkat; szemünk egy-egy étkezésnél mindig megpihent hol egyik, hol másik kis remekművén. A házigazdáink Aranka és István pedig feltették az i-re a pontot kedvességükkel, segítőkészségükkel és utánozhatatlanul finom étkeikkel! A Pálos-kúria amúgy egyike Magyarország leghangulatosabb vendégházainak, az csak fokozza a hatást, hogy a Káli-medencében található mindez...

A wellness hétvégék filozófiája a test és lélek harmóniájának megteremtése aktív kikapcsolódással a természet közelségében.

2010 nyarán is lesznek wellness hétvégék Kővágóőrsön.
A pontos időpontokat itt találja majd!
Tervezett témakörök:
Pilates minden wellness hétvégén lesz
De bővül a választék:
Speciális gerinc-tréning hétvége
Akupunktúrás hétvége
Masszőr és kineziológus szolgáltatása is igénybevehető majd
Kirándulások, szellemi "táplálékok" minden alkalommal!

Ha bármilyen kérdése lenne, hívhat a 003630-252 8807-es telefonszámon, vagy írhat az ilona@ilonamusic.hu címre.

Képek a Pilates-Wellness hétvégéről:


Vélemények a Wellness Hétvégéről:

Kedves Ilona!

Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogyan is köszönjem meg Neked az elmúlt három napot! Nekem annyira sokat jelentett, hogy nehéz szavakba foglalni.
...most különösen fogékony vagyok mindenre, ami kedves és emberi, ami nem csak fizikai oldalról közelíti meg az emberi test problémáit (pl orvosok diagnózisa a porckorong sérvről vagy az irritábilis bélszindrómáról, beutaló a gyógytornára, stb.) Igen, ez a tábor arról szólt, hogy az ember a test és a lélek elválaszthatatlan összjátéka.
...azt gondolom, hogy Te pár óra alatt jó és kedves csapatot kovácsoltál belőlünk, amihez nem sokan értenek. Ritával együtt olyan szeretettel vettetek körül bennünket és olyan törődéssel adtátok át a tudásotokat, amihez a magamfajta stresszelt "multis" beosztott nincs hozzászokva.

Saghy Kata, Budapest

Kedves Ilona !

Ígéretemhez híven néhány mondatban leírom véleményemet a kövágóörsi rendezvényről.
Bevallom erős kétségekkel mentem oda, hiszen mint elmondtam előtte nem hallottam a Pilatesról. Miután utánanéztem kétségeim nem csökkentek, hiszen kiderült, hogy egy most divatos "trendi" dologról van szó, amelyek közül könnyen belefuthat az ember kóklerségbe.
Ehhez képest lenyűgözött az egész hétvége profi megrendezése, remekül állítottad össze a programot, kellemesen elegyedett a tornával, jógával való megismerkedés és a kulturális valamint kikapcsolódásra irányuló tevékenység. Nagyon tetszett, hogy nem próbáltad ráerőltetni a programokat senkire, ki ki abban és annyira vett részt amiben akart. Rendkívül szerencsésnek tartom a helyszín kiválasztást, nagyon rokonszenves volt Pálos úr és kedves családja figyelmes, udvarias vendéglátása. Külön örömömre szolgált a kulturális program: a Te nagyszerű koncerted (úgy vélem Magyarország legkiválóbb zongoraművészei közé tartozol, Chopin daraboknál és a Liszt átiratnál meglett férfi létemre majd elsírtam magamat) és Németh Pisti élvezetes előadása.
Mindent összevetve csak gratulálni tudok ehhez a remek hétvégéhez és remélem lesz még szerencsém a későbbieken is részt venni.
Üdvözlettel:

Racsmány Mihály, Várgesztes